Lessen zoals jij wilt

Behaal je motorrijbewijs bij De Bruijn in Venray of Venlo

Auto- en Motorrijschool De Bruijn leidt je op in een aantal modules, verdeeld in 2 categorieën: voertuigbeheersing en verkeersdeelname. Beide categorieën worden afgesloten met een praktijkexamen bij het CBR.

Wij adviseren je een 'Try The Bike' te doen. Hiermee stellen we vast wat je niveau is en of je sommige onderdelen van de modules kunt overslaan. Wij beschikken over een eigen examen / oefenterrein.

Motorrijlessen categorie A

A1
Lessen mag vanaf 17 jaar, je moet dan je autorijbewijs hebben. Je kunt pas je motortheoriecertificaat behalen als je 18 jaar bent. Je moet een AVB (voertuigbeheersing) en een AVD (verkeersdeelname) examen afleggen, dit kan vanaf 18 jaar.

Wat mag ik rijden met A1?

  • Je mag dan tot 125cc / 11 kw rijden
  • Bij een elektrische aandrijving is dit 11 kw
  • En een driewieler tot 15 kw

A2 (ook mogelijk zonder A1)
Lessen en je examen afleggen mag vanaf 20 jaar. Ben je al 2 jaar in het bezit van een A1 rijbewijs? Dan is het niet meer nodig om een AVB examen te doen.

Wat mag ik rijden met A2?

  • Je mag dan tot 35 kw rijden

A onbeperkt
Lessen en examen doen mag vanaf 22 jaar of 24 jaar bij rechtstreekse verkrijging. Bij 22 jaar is het mogelijk indien je al 2 jaar in het bezit bent van een A2 rijbewijs. Je doet dan alleen een AVD examen.
Als je dus GEEN A2 rijbewijs hebt moet je minimaal 24 jaar zijn. Je moet dan je theorie-examen behalen en je AVB en AVD examen.

Wat mag ik rijden met A onbeperkt?

  • Onbeperkt en de driewieler met een hoger vermogen dan 15 kw

Theorie cursus

Bij het praktijkexamen verkeersdeelname (AVD), het tweede deel van de opleiding, dien je in het bezit te zijn van je motortheoriecertificaat. Je kunt bij ons theoriecursussen volgen via internet om de kans van slagen te verhogen. 
 

Prijzen

Afhankelijk van de Try The Bike uitslag is een lespakket al mogelijk vanaf € 969.=

  • Per les à 60 minuten                        € 48,50
  • Deel 1 voertuigbeheersing examen  € 119
  • Eigen verklaring                                 € 33.80
  • Examen verkeersdeelneming         € 243,50 exclusief eigen verklaring
  • Herexamen                                        € 243,50

Try The Bike

Er zijn een aantal mogelijkheden om versneld je motorrijbewijs te bemachtigen. Afhankelijk van je aanleg is het zelfs mogelijk je rijbewijs in slechts 4 dagen te behalen! Middels een Try The Bike wordt vastgesteld wat je startniveau is. 

Wil je je try the bike in Venlo dan is de duur hiervan 2 uur, je kunt de try the bike ook op ons examenterrein in Ysselsteyn doen, hiervan is de duur 1.5 uur

Na de Try The Bike heb je een intakegesprek om te kijken wat er voor jou allemaal mogelijk is en wordt er een passend opleidingstraject voor je opgesteld. 

Kosten Try The Bike
Try the bike te Ysselsteyn á 1½ uur € 55.=
Try the bike te Venlo á 2 uur € 66.=
Bij een try the bike krijg je een cadeaubon van € 25 van Motor Service Vierlingsbeek en een helmmuts. 

Let op:
Om motorrijlessen te mogen volgen moet je in het bezit zijn van een geldig Nederlands autorijbewijs óf een motortheoriecertificaat.